Bu dergi mahalleye çıkıyor
Konya'da bir grup Müslüman aynı mahallede ikamet ediyorlar ve mahallenin Müslümanca yaşaması için endişeleri var.
Sizin hiç mahalle derginiz oldu mu? Benim oldu. Gözlerim kör olmadı ama…
Dergiler bir potansiyelin okumasına yönelik bir çaba, bir gayret ürünü şeylerdir. Peki ya mahalle için dergi çıkartılır mı? Çıkartılırmış meğer, bunu da duyduk, gördük. Konya’da yaptığımız fanzinler toplantısında ilginç dergi hikayeleri dinlemiştim ama bu mahalle dergisi ayrıca hayret uyandırdı bende. İbrahim Afacanyönetiminde Konya’da bir grup Müslüman aynı mahallede ikamet ediyorlar ve mahallenin Müslümanca yaşaması için endişeleri var. Bu endişeye matuf hallerle iştigal etmeyi amaç edinmişler. Ve sırf mahalleleri için temiz ve anlaşılır dille metinlerden oluşan bir dergi çıkartıyorlar. Dergiyi belirli sayı adedi belirleyerek aralarında tekrar satın alarak mahalleye dağıtıyorlar. Çok tuhaf, çok içli bir şey bu. Ben bu derginin fanzin kavramıyla birebir örtüşen bir dergi olduğuna inanıyorum. Mahalle dergisi ve ücretsiz ve elden ele dağıtımı yapılan bir dergi. “Abi seni bizim dergiye abone yapalım” demiyorlar yani. Zaten ilk zamanlar bir fanzinmiş her yönüyle sonradan resmileştirilmiş. Keşke ilk haliyle varlığını sürdürseymiş dergi.
Hilâl Dergisi, 15.02.2006 tarihinde yayına başlamış. Aylık çıkmış bir süre.
2006’da sadece iki sayı çıkabilmiş sadece. Sonrasında ise 01.03.2009’da izinli bir dergi olarak ve iki aylık bir periyotla yeniden şahlanmış Hilal; yok yok yeniden görülmüş.
Derginin genel yayın yönetmenliğini İbrahim Afacan, editörlüğünü ise Âdem Karataşyürütüyor.
Kasım başında sekizinci sayısıyla okurunu selamlayan Hilal Dergisi aslına rücu ederek hayatiyetini sürdürmeli kanaatimizce. Öyle daha şık ve unutulmaz olacaktır her hal ü karda.
Hilal’i görmede emeği geçen yazar kadrosunu ve bu nitelikli, ayrıksı mahalleyi ayrıca tebrik etmek gerek. Yok böyle bir mahalle Türkiye’de.
Vural Kaya, mahalleyi ve Hilal’i, sevdi, bildirdi.
Yorumlar
Yorum Gönder